.006 Overvloed | Q3 | Augustus
De corona aftermath.
De periode waarin de weegschaal zijn balans weer heeft. Of...? Duiken wij met een ongebalanceerde weegschaal de tweede helft van 2020 in.
2020... het jaar van overvloed.
Overvloed
Van helemaal niets naar alles?
Zou het echt zo zijn? Zonder schaduw kan licht niet zichtbaar zijn.
3 Juni was de dag waarop de lampen weer brandde. Het licht ging weer aan, de tafels gedekt en het stof werd weggepoetst.
Het interieur werd aangepast... alweer.
1,5 meter.
Extra hygiëne.
Elke avond volgeboekt.
Enorm lachen.
Weer verbinden met elkaar en de gasten.
Nog een keer de handen wassen.
weer desinfecteren.
Maar ook... het opstarten van nieuwe projecten.
De eerste stappen zetten in het vormgeven van alle inspiratie die wij tijdens het stilzitten hebben mogen ontvangen.
Het ervaren van vrijheid ondanks de beperking van landelijke maatrelingen.
Dat is overvloed ten top.
Q3
Kwartaal 3 2020 is een kwartaal van succes.
Nog steeds.
Wij lanceerde de eerste stap van onze Plant your base Academy.
Komt er een tof programma online.
Zijn wij bezig met het ontwikkelen van 2 producten.
In de onderzoeksfase. De ontwikkel fase. Vol vertrouwen. Vol passie.
Nieuwe verbindingen met gelijkgestemden.
Met een missie zoals hij altijd is geweest.
Augustus
8-8 de dag van overvloed en oneindigheid.
De dag van het vuur in het hart.
Voel je hem?
Bij ons gonst er nog meer inspiratie door ons hoofd, ons lijf, ons restaurant, ons bedrijf.
Het bedrijf wat niet langer meer enkel uit een restaurant met een missie bestaat maar de vleugels gaat spreiden.
Met het besluit dat wij ons leven zichtbaarder gaan maken en onze levenservaringen gaan delen, groeit de levensenergie met de dag.
Daar waar Manfred zijn verhaal verteld door middel van gerechten, verteld Bernadette in beeld en tekst.
Oh, en wij delen ook een paar keer per jaar nieuwe ontwikkelingen in onze nieuwsbrief. Met net wat meer details dan op het blog of op social media.
Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier: Nieuwsbrief
Tot snel,
Manfred & Bernadette

BAM! Dat was het. De deur is dicht. Een uitnodiging door stilte. Even bewogen wij mee met de ruis, maar gaven al snel toe aan de schoonheid van kwetsbaarheid. Stilstand Van alles naar helemaal niets. Nieuwe gerechten planning stond helemaal klaar. Bijpassende dranken stonden klaar. Zondag 16 Maart 2020. Niemand vergeet die datum meer. De dag waardoor wij net niet 75 jaar vrijheid hebben gehaald. De dag waarop Stilte een uitnodiging stuurde naar ons. Kom zitten. Doe niks. Adem gewoon. Voel… En de rest volgt vanzelf. Het duurde een week voordat wij reageerde op de uitnodiging. Wij vlogen mee in de ruis die overal in de horeca voelbaar was. Bezorgen. Webshop klaarmaken. Nachturen. Vroege ochtenden. Kind met tas en speelgoed inpakken. Kind mee in de auto om te bezorgen. Dag ritme. Hoi chaos. Kwetsbaarheid Na een week legde wij alles stil. Het restaurant. De webshop. Social media. De chaos. Loslaten en enkel onze eigen kern er laten zijn. Jezelf blootleggen aan jezelf. Opnieuw verbinden met de natuur. Een golf van vertrouwen kwam er over ons heen. Wat een rust! Intens gevoel van dankbaarheid. Wij doen alles samen, in onze trouwringen staat: ‘Fred & Det’. En zo is het. En niet anders. Wonen. Leven. Gezin. Werk. Alles samen. Samen voor de Aarde, mens en dier. En nu in de stilte mochten wij ontdekken dat wij elkaar nog steeds de allerleukste vinden, dat wij samen op 1 golflengte zitten en beide vol ambitie. Successen Snel volgt Inspiratie. Gevoed door onze eindeloze ambitie gevuld met idealen. Nieuwe doelen ontstaan. Ze worden vormgegeven door een goede planning. Stap voor stap. Dag voor dag. Maand voor maand. De wereld ligt aan je voeten, Gebruik ze om er overheen te wandelen. Laat niet te veel voetafdrukken achter. Wij gaan onze kennis verspreiden. Wij gaan met jou delen hoe jij thuis culinair plantaardig kan koken. Koken met liefde voor alles wat op de wereld leeft. Koken om jouw smaakpapillen te laten lachen. Eten met een bourgondisch gevoel. Een levens veranderend voedingspatroon met de optimale smaak & beleving. Jij kan het. Wij delen de geheimen van de chef met jou. Kwartaal 3 online. Kwartaal 2 2020. Eentje om nooit te vergeten. Kwartaal 3 2020. Eentje om nooit te vergeten. Beide dragen zij succes in zich. De één in het innerlijk. De ander maatschappelijk. Wil jij iets met ons delen? Vertel ons door hieronder met ons te delen welk geheim zou jij willen weten....

En voor je het weet is het al 2021... ok. Dat is een beetje overdreven. Maar tjonge wát ging dat snel! Wij knipperde 3x met onze ogen en woesjj... het is alweer Maart. Drukte in het restaurant. Yes! Veel afspraken. Schoolstakingen. vakanties. zieke juf. Alles tegelijk. Januari Meestal is Januari een maand waar iedereen probeert de tijd vooruit te kijken. Meestal is het een redelijk stille maand zo na de drukke Decembermaand. Dit jaar niet. Dit jaar was anders. Wij moesten ontladen van de speedboat die was vertrokken van eiland 'verbouwing'. De wind stond duidelijk richting Januari met veelte doen in de agenda. Ineens waren daar al die sollicitanten die wij wenste. Ineens waren daar allerhande mogelijkheden om te starten aan projecten die Bernadette wenste. Ineens. Als donderslag bij heldere hemel. Alles was een chaos, tenminste zo was het in Bernadette haar hoofd. Lang leve de agenda! Hoezee! Wij vlogen erin alsof wij al onze gestelde doelen voor 2020 in Januari moesten afronden. En nee.... dat doen wij niet. Het is een mooi startpunt. nog 11 maanden te gaan. Grootste belofte aan onszelf dit jaar: Enkel dingen doen die energie geven & de balans bewaken. Februari De lichtjes feesten die wij vieren in het laatste kwartaal van het jaar duren bij ons tot 2 Februari. Dan hebben wij een klein ritueel en gaan de kaarsen (lichtjes) de kast in. Een paar lichtjes gaan in de grond. Wij vieren met onze dochter dan Maria Lichtmis. Onze dochter Violette is zicht heel erg bewust van moeder Aarde, de beestjes & de bijtjes, de plantjes & de boompjes. Het is enorm aandoenlijk als je een kleuter zo bewust met de Aarde om ziet gaan. Ken je Maria Lichtmis? oorspronkelijk een Katholiek feest, maar ook gewoon de ritme van de natuur volgen. Dat laatste dus vooral. hier een korte toelichting: (scroll door als je dit niet zo interessant vindt ;-) ) In September vieren wij Sint Michaël. We vieren moed. We vieren de laatste oogst. (appels en Peren). De dagen worden korter. Om ons warm te houden komen de kaarsjes uit de kast die ons in het donker kunnen verlichten. Hierop volgen nog een heleboel feesten met rituelen. Hóe heerlijk is dat?!?! Telkens weer een mini-feest vieren samen. Uiteindelijk komen wij 2 Februari aan op Maria Lichtmis. De dagen worden langzaam langer en wij hebben het licht niet meer nodig. Dit licht geven wij terug aan de Aarde. Deze warmte helpt om de zaadjes die onder de grond de Winter hebben overleefd op te bloeien. Violette noemt het de 'Wortelkinderen van moeder Aarde'. Die worden nu wakker om de natuur weer te laten bloeien. Niet alleen de zaadjes beginnen te ontplooien, ook onze ideeën en plannen. Wij organiseren samen met Boer Henk een fijn event op het land deze Zomer. Bernadette heeft een netwerk project opgepakt & is druk met schrijven. Waarover ...? tja.... dat volgt vast wel. misschien dat er t.z.t. op stories voorbij komt. Maart Nog maar net begonnen maar ook al vol leuke dingen. focus op de binnenkant. Nieuwe gerechten bijna klaar voor serveren. Dranken pairen. Wijn proeven. Kom maar op met April! Wij zijn er klaar voor.

Wij zijn er zo ingevlogen! 3 keer knipperde wij met onze ogen en de verbouwing was klaar. Een heel nieuw restaurant in 3 weken verbouwen. Hup weer aan de gang. WAT gaaf! WAT intensief! WAT zijn wij overweldigd…. En nog…. Het houdt niet op…. ‘Het is net of ik een nieuwe baan heb’ oppert 1 van de meiden in het team. En zo voelde het voor iedereen. De eerste week waren wij compleet ‘van de leg’. Wij moesten overal weer aan wennen. Eenmaal gewend zijn wij gelijk een nieuwe uitdaging aangegaan: FoodwasteChallenge Dé FoodwasteChallenge 2019. Dit is een landelijk initiatief van WasteWatchers om voedselverspilling in de horeca inzichtelijk te maken en uiteindelijk terug te dringen. Wij werden uitgedaagd. En wij gaan geen uitdaging uit de weg en dus… namen wij deze aan met een glimlach. In week 1 hebben wij dagelijks onze foodwaste gewogen. En dat leverde dit op: 0,44 kilo foodwaste per gast. Deze waste is inclusief aval van voorbereidingen, afsnijdsels, derf en wat er terug komt van het bord (plate waste). Tot het einde van het jaar blijven wij wegen om vervolgens een structureel plan te maken om de foodwaste terug te dringen. Wij zijn zo benieuwd naar het eindresultaat. 1 ding is zeker, er wordt nu al in de keuken flink nagedacht over allerhande van oplossingen en mogelijkheden…. DIT is zo leuk om te doen! Gault & Millau En terwijl de FoodwasteChallenge lekker doorgaat kregen wij een email: Een uitnodiging voor de gidslancering, die plaats vindt op 2 December 2019, van Gault & Millau. GAULT&MILLAU. Een hele extase in huize Albrecht! Doordat wij zijn opgenomen in een culinaire gids is er een grote stap gezet. Een hele grote stap! Deze stap is voor ons een hele belangrijke verbinding tussen de culinaire wereld en de plantbased lifestyle. Een springplank voor groenten. Winst voor de Aarde, voor de dieren. Maar vooral erkenning voor al ons enorm harde werken van de afgelopen drie jaar. Van onszelf, maar zeker ook van ons team! Het ‘Personeelstekort’ is groot in de horeca en wij hebben het met 1 chef (Manfred) en drie dames, waarvan 1 in opleiding is in de keuken en ’s avonds de bediening nog mee draait en 1 in de afwas, toch maar mooi dit jaar weer vooruit gebokst. TROTS! Zijn wij op ‘onze meisjes’. Wij realiseren het ons nooit echt, voor ons is het gewoon ons dagelijks leven, maar nu staan wij daar ook maar eens bij stil. Wij zijn dankbaar dat wij onderdeel mogen uitmaken van de Gault & Millau gids 2020 en kijken uit naar de toekomst. De huidige recensie op hun website is nog van voor de verbouwing. Nu het restaurant en de keuken enorm zijn gegroeid kijken wij uit naar wat de toekomst mag brengen. Hoe dan ook, wij zijn heel eigen-wijs en dat blijven wij ook. Precies zoals je van ons gewend bent. Voeg al het bovengenoemde samen met Sinterklaas, Advent, Kerst en Oud & Nieuw en het is op en top December! Het kan niet anders… December is immers een 3 maand…12=3.

Oh man! Jeetje wat een chaos.. Heel veel te doen. Leuke dingen. Moet dingen. Binnen chaos kan ook een structuur zijn, als de chaos langer dan verwacht aanhoudt. Verandering heet dat. Loslaten van het oude, aanpakken van het nieuwe. Er zit altijd een tussenfase bij. Dat is de chaos dus... Precies vandaag, hebben wij nog 3 weken te gaan voor de grote verbouwing. 3. 3 weken doorgaan met de alledaagse dingen èn tegelijkertijd voorbereiden op het nieuwe Bij Albrecht . Creëren. Maken. Vormgeven. Vanuit je intuïtie. Je hart. Dat is de enige weg waarbij je je fijn zal voelen, het hoort bij je. Ruim een jaar geleden zijn wij begonnen met onze zoektocht naar dé vorm waarin wij Bij Albrecht vorm wilde geven. Een half jaar geleden kwam daar flink vaart in en nu zitten wij in de sneltrein. Wat wordt dat nieuwe Bij Albrecht dan? Dat later. Heel gaaf! Heel bewust! Heel duurzaam! ;-) Maar eerst zijn wij dan 20 September tot en met 15 Oktober 2019 gesloten voor de grote verbouwing. Terug naar de chaos, de tussenfase. De eerste tekenen zijn in het restaurant al te zien, als je goed kijkt dan zie je het aan de kozijnen en deuren. Ja, dit betekent dat 1 van ons 28 dagen non-stop bezig is met het restaurant. Doorgaans leggen wij alles stil op Zondag maar nu moeten wij even door... Bernadette aan de schilder, Manfred quality-time met Violette die Bernadette doordeweeks kan invullen. 3 peas in a pod Je zou haast denken...'Waar halen ze al die energie hiervoor vandaan?". Nou als ik voor mijzelf spreek, ben ik een aantal weken geleden begonnen met een nieuw voedingsexperiment. Dat is typisch Bernadette overigens. experimenteren. Deze keer is de focus hormoon balans. Ik ben nog steeds vol in dat proces en probeer ik stiekem links en rechts de rest van het gezin mee te nemen erin. Wellicht kan ik daar over een tijdje mijn ervaringen over delen in het blog. De falen. De successen. Hoe ik dat met een druk gezin met volle agenda's doe. 1 ding kan ik alvast met je delen: Goede kwalitatieve voeding is alles! Combineer dat met een rustige geest en jij kan de wereld aan. Mediteer. Zo'n grote verandering vraagt veel van je. Het doet ook veel met je. Er begint van alles te 'stromen' en puzzelstukjes vullen zichzelf in. We hebben meer teamleden nodig. En hupsa! Nieuwe teamleden die net zo'n groot hart hebben voor hetgeen wat wij willen uitdragen als de rest van het team. Zij mogen de aankomende weken nog lekker gaan leren en wennen en alles eigen maken en kennis maken met jullie, onze trouwe gasten. Alles valt op zijn plek. Wij vertrouwen daar dan ook blind op. Wij geloven dat als de keuzes die je maakt vanuit het diepste van jezelf komen, je de verandering triggert, het oude mag loslaten en chaos meemaakt. Verandering vanuit verlangen. Geen angst om los te laten. De chaos als leerweg en cadeau ervaren. Iedereen maakt het 1 of meerder keren mee in het leven. Chaos. Verandering. En wij zitten er nu midden in en kunnen er enorm van genieten in dankbaarheid voor onze vaste gasten, onze crowdfunders, ons team. Zonder jullie zouden wij nu niet in de Chaos zitten! Dankjewel!

Ok. Bernadette je kan dit! … … …” Fred (zo noem ik hem) nu gaan wij het echt doen hè”. Met een knipoog en een gezicht die lijkt op die van een kind die iets ondeugends gaat doen stemt Manfred in. “ik wil heb, wij gaan dit doen!” Al jaren zit er ‘iets’ in ons wat eruit wil. Dat gedeeld wil worden. Dat wil aanraken. En verbinding zoekt. En dit is het. Ons restaurant, ècht helemaal van ons. Het was op 17 Augustus 2016 precies 3 jaar geleden. Wij opende onze deuren. 3 is een getal wat een rode draad door ons leven heen vloeit en sinds 3 jaar dus ook door het restaurant. Toeval bestaat niet en het huisnummer is 6. ;-) Dit kan best allemaal even ‘vreemd’ overkomen hè, zo’n blog die in een paar zinnen heen en weer springt van heden naar verleden en terug. Het is wel iets wat echt bij ons past, samen met die 3 dan. Bij ons kunnen ideeën & plannen best snel veranderen. Tenminste, dat kan zo lijken zo als je als toeschouwer ons volgt. Toch is het allemaal best logisch. Allereerst het allerbelangrijkste in ons leven. Intuïtie. Hier is alles op gebouwd. Niet altijd het makkelijkste, maar wel altijd de beste fundering die wij als mens hebben. Intuïtie is iets wat niet te bevatten is, al helemaal niet door je hoofd. Het enige wat je kan doen is erop vertrouwen dat intuïtie áltijd jou op de juiste koers houdt. Mits je er gehoor aan geeft natuurlijk. Maar dan zijn we er nog niet. Dat wat je intuïtie aangeeft moet wel nog belichaamd worden ofwel je moet er zelf echt in geloven dan kan het een vaste vorm gaan krijgen, werkelijkheid worden. Dat laatste is voelen. Heel veel voelen. Voelt het goed? DOEN! Zo is Bij Albrecht 3 jaar geleden op huisnummer 6 (3-getal) geboren. Het grappige is, is dat wij al in 2011 plannen hadden om samen een horecazaak te gaan beginnen, toen nog het plan op het bekende Strijp-S. Ergens tijdens deze ontdekkingstocht kregen wij allebei ‘het gevoel’: nee. Dit klopt niet, niet voor ons in ieder geval. Waarom weten wij niet, maar meer informatie hadden wij ook niet nodig. Voor ons was het duidelijk. Onze intuïtie gaf aan dat wij samen iets te brengen hebben met een duidelijk doel. De aanzet was er. De inhoud verre van… De plaats & tijd was toen simpelweg nog niet. Nee. Gagelstraat 6. Daar moesten wij zijn. En daar zijn wij nog. En vieren wij nu ons 3-jarig bestaan. 3 jaar lang hebben wij hier mogen ontwikkelen & ontdekken, wat dat ‘iets’ nou precies is wat eruit moet. Dat gedeeld wil worden. 3 jaar lang hebben wij dit met elkaar en met jullie mogen doen. Nu. De volgende stap. De grote verbouwing. Na een intensieve Crowdfunding periode eerder dit jaar gaan wij ons restaurant verbouwen en vullen met precies dat! Het wordt een plek waar wij jou uitnodigen om even te ontkoppelen van alles wat buiten de muren gebeurt en middels onze plantbased foodexperience weer mag verbinden met jezelf en jouw tafelgezelschap. In alles rust genieten van fine dining die jou al het goede geven van de aarde. Aan het einde van jouw diner ben je voldaan, tot rust gekomen en ons geholpen de footprint te minimaliseren. En dan hopen wij, dat wij jou hebben mogen inspireren vanuit onze bezieling voor de plantaardige keuken. De grote verbouwing is van 20 September t/m 16 Oktober 2019. Wij zijn dan even gesloten om er wat moois van te maken. Tot die tijd willen wij ons 3-jarig bestaan niet ongemerkt laten gaan en jou trakteren. Tot de verbouwing krijg jij van ons bij een 4- gangen of een 5-gangen foodexperience een extra gerecht cadeau. 4-gangen wordt 5-gangen & 5-gangen wordt 6-gangen. Het enige wat jij hiervoor moet doen is dit blog even afdrukken en mee nemen naar ons restaurant. Duurzamer kan ook: je laat dit blog gewoon even zien op je telefoon aan ons. Reserveren is wel fijn, dan weet je zeker dat wij een tafel vrij hebben voor je.