Chef Manfred

Chef Manfred

Een chef met een passie voor groenten.  

Met ruim 20 jaar ervaring op alle niveau's van  de horeca gewerkt te hebben heb ik mij tot een all round chef ontwikkeld. 

Ik heb in 2016 een restaurant geopend met de naam Bij Albrecht met de missie:

'horeca met een minimale footprint, inspirerend voor een plantaardige lifestyle' waarin ik mij gespecialiseerd heb in de plantaardige keuken op hoog niveau. De smaakvolle keuken werd erkend door gerenomeerde organisaties als Gault&Millau en de Heerlijk Top 500 beste Restaurants van Nederland. Het gastenbestand van Restaurant Bij Albrecht bestond voor een groot deel uit mensen die vlees en vis eten, maar die gewoon eens een keer iets anders willen en kiezen voor een bewuster voedingspatroon. We hebben gemerkt dat dit een enorm groeiende groep is in ons restaurant.


Tijd voor de volgende stap. 

Ik zeg weleens, dat ik graag de wereld zou willen redden en de natuur weer in balans wil brengen, dit kan ik natuurlijk niet alleen, het lijkt mij het allermooiste om met zo veel mogelijk mensen deze uitdaging aan te gaan om in ieder geval iets bewuster om te gaan met onze voeding.



Ik heb één droom:

“Horeca met een minimale footprint, inspirerend voor een plantaardige lifestyle".

En ik geloof dat de horeca daar een grote bijdrage op kan leveren.

Mijn missie c.q. droom en visie zijn ongewijzigd en bestaan uit het trainen en coachen van chefs om de groente keuken nog meer op de kaart te zetten. De succes recepten van Bij Albrecht waar al veel gasten van hebben kunnen genieten verdienen in elke keuken een podium. 


Door de jaren heen heb ik naast het restaurant voor Inspiratielab ZIN masterclasses mogen geven, tijdens deze masterclasses ontdekte ik dat ik hier veel passie voor voel en nog veel kennis en kunde te brengen heb. Op dit moment geef ik gastlessen en workshops voor koks in opleiding in het onderwijs en werk ik aan een provinciaal project i.s.m. Bijzonder Brabants. Hiermee breng ik de lokale boer dicht bij de chefs om de footprint zo klein mogelijk te houden voor een duurzaam culinair product.


''Op naar een winstgevende horeca met een minimale footprint''


Culinaire groet,


Manfred

Share by: